Είμαι μητέρα 4 παιδιών, ηλικίας 9 χρόνων ο μεγάλος μου γιος, τα δευτέρα είναι δίδυμα κορίτσια 8 χρόνων και η μικρή 6 χρονών. Τον Μάιο ξεκίνησε η πρώτη κρίση πανικού. Πήγα στο Νοσοκομείο 3 φορές, έπειτα πήγα στον ενδοκρινολόγο και ο θυρεοειδής ήταν απορυθμισμένος . Η Tsh πολύ χαμηλή. Έχω αλλάξει θεραπεία 2 φορές μέχρι να δω ποιο χάπι θα με καλύψει.

Πήγα μίλησα με ψυχολόγο και με ψυχίατρο μου έπιανε τα ίδια, ότι δεν έχω τίποτα. Μια αγχώδη διαταραχή  από τα παιδιά και από το θυρεοειδή. Είμαι καλυτέρα άλλα κάπου-κάπου μπορεί να αισθανθώ τρέμουλο και ταχυκαρδία. Πότε θα μου φύγει όλο αυτό; Θέλει χρόνο; Στην αρχή περνούσαν σκέψεις ότι θα πεθάνω, τώρα λέω δεν έχω τίποτα. Άλλα θέλω να φύγει όλο αυτό… Ευχαριστώ που μου ακούσατε.

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι γεγονός πως ο θυρεοειδής επηρεάζει το ψυχικό κομμάτι και όταν δεν είναι ρυθμισμένος μπορεί να προκαλέσει κάποια αγχώδη συμπτωματολογία ή και αλλαγή στη διάθεση. Εκ πρώτης, θα πρέπει να ρυθμίσετε το οργανικό κομμάτι, δηλαδή να το ρυθμίσει ο γιατρός σας με τη φαρμακευτική αγωγή και κατόπιν αν τα συμπτώματα οφείλονται σε αυτό, θα υποχωρήσουν.

Σε περίπτωση που οι ορμόνες έρθουν σε ισορροπία και δεν έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για πιθανή αγχώδη διαταραχή, συνεπώς θα πρέπει να επισκεφθείτε ειδικό για να κάνει τη διάγνωση και να το δουλέψετε ψυχοθεραπευτικά. Και ναι τις αγχώδεις διαταραχές τις συναντούμε όλο και πιο συχνά πλέον με αυτά τα συμπτώματα που μας περιγράφετε, και ναι είναι απόλυτα θεραπεύσιμες.